17 SEPTEMBER 2022

Deze gezellige klompentocht voert u langs prachtige akkers, heidevelden en bossen op de Veluwe.

De Veluwse Klompentocht

Garderen, dorp verscholen in de bossen van de Veluwe van oudsher boerendorp, vol nostalgie met de oude korenmolen, de kerk, en de dorpspomp. Dus een uitermate geschikte locatie voor het organiseren van een "klompentocht". Het doel van De Veluwse Klompentocht is het stimuleren van het lopen op klompen en vermaak van publiek.

In overleg met de SGWB (of gewoon wandelbond) hebben we, na akkoord van de gemeente Barneveld, besloten om de klompentocht dit jaar door te laten gaan. Fijn dat het ook dit jaar weer plaats mag vinden... we zijn er erg blij mee!

De inschrijving, de klompentocht en de prijsuitreiking vinden plaats in de open lucht. De RIVM richtlijnen worden strict gehandhaafd, ook voor uw veiligheid. We rekenen op uw komst! U kunt gratis parkeren bij de Gereformeerde Kerk (Speulderbosweg 2).

Op zaterdag 17 september staat voor u de koffie om half 10 klaar op de Peel (hoge weilandje tegenover de Ijstijd) en kunnen de inschrijvers zich melden. Om half 11 vertrekken we. Na afloop van de klompentocht is er een springkussen voor de kleintjes. Ook is het mogelijk om (in alle rust) een warme Hollandse hap te nuttigen op de Peel (het hoge weilandje tegenover de Ijstijd). Voor de deelnemende kinderen t/m 12 jaar is er gratis friet en een frikadel! U kunt zich hiervoor opgeven via het onderstaande inschrijfformulier. We hebben dit jaar 2 routes: ca. 8 en 12km.

Er worden dit jaar prijzen uitgereikt voor:
- het leukste stel
- de creatiefste groep
- de mooiste klomp

P.S. We zoeken nog oude klompen voor de Veluwse Klompentocht. Heeft u houten klompen, groot of klein, die niet meer worden gebruikt? Wilt u deze dan schenken? Deze willen we zowel functioneel en als decoratiemateriaal inzetten tijdens de klompentocht. U kunt ze tot 12 september inleveren bij onderstaande adressen (maandag t/m zaterdag). Als u wat verder weg woont, kunt u ze ook op de dag zelf meenemen.

Barneveld: Fam. F.B. van Lagen, Valkenier 49
Garderen: Supermarkt Spar, Smidstraat 1
Uddel: Geert van Lagen, Elspeterweg 15
Speuld: Jan van Beek, Buurtweg 11

KIEKJES

Bekijk hier foto's van de vorige Veluwse klompentocht.

Bekiek alle kiekjes >

Foto's en reacties zijn ook te bekijken op onze facebook pagina. Bezoek ons op Facebook >

SPONSORS

Dankzij onze sponsors wordt dit evenement mogelijk gemaakt.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van De Veluwse Klompentocht?

Voorwaarden

Om mee te doen aan De Veluwse Klompentocht moeten de deelnemers aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Houdt u ten allen tijde minstens 5 klompen afstand
  • Houdt u zich ten allen tijde aan de voorschriften van het RIVM
  • Deelname alleen op geheel houten klompen of klompen met wreefriem
  • Het deelnemen aan deze wandeltocht geschiedt geheel voor eigen risico
  • De organisatoren aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het beschadigen, zoekraken of ontvreemden van eigendommen, nog voor schade en ongevallen van deelnemers
  • De plaatselijk geldende verkeersregels zijn van kracht en alle aanwijzingen van medewerkers of algemeen leider van de organisatie, dienen opgevolgd te worden
  • De klompentocht vind plaats onder auspiciĆ«n van de Stichting Gooise Wandelsport Bond (SGWB). Voorwaarden en regelementen zijn van overeenkomstige toepassing.